Сайтът  Буревестник разкрива преди време нарушения в различни обществени поръчки

...
Сайтът  Буревестник разкрива преди време нарушения в различни обществени поръчки
Коментари Харесай

Контролните органи доказаха далавери на кмета от ГЕРБ във Враца!

Сайтът  Буревестник разкрива преди време нарушавания в разнообразни публични поръчки на Община Враца и на кмета Калин Каменов - непосредствен другар на Бойко Борисов -  а в този момент АДФИ потвърждава  и тази информация на медията.

 

Проверени са за правомерност по отношение на осъществяването на предоставени публични поръчки за:

 

- доставка на чиста дейна електрическа сила от реализатор

- доставка на хранителни артикули и питиета за потребностите на Оперативна програма „ Социални действия ”, детски и обществени заведения на територията на Община Враца

- доставка на материали за потребностите на Община Враца

- периодическа доставка на писалищен материали и хартия за потребностите на Община Враца

- даване на електронни съобщителни услуги посредством публични мобилни мрежи

- доставка на произведения от пластмаса, хартия и алуминий за еднократна приложимост

 

Съгласно отчет № ДИД3ВР-16/10.03.2023 от АДФИ за инспекция за правомерност по отношение на осъществяването на предоставени публични поръчки на стойност 7 638,748 лева от Община Враца, са открити общо 21 броя нарушавания.

 

За откритите нарушавания на Закон за обществените поръчки и ЗСч са формирани и връчени общо 15 броя актове за определяне на административно нарушаване (АУАН). Също по този начин за два случая на несъблюдение на наредбите на ППЗОП не са формирани АУАН, заради събитието, че са осъществени от групов орган (комисия), а според член 24, алинея 1 от Закон за административните нарушения и наказания, административнонаказателната отговорност е персонална. Според данните обаче става дума за цели 22 (двадесет и две) нарушавания, потвърдени от АДФИ. Докладът и инспекциите - вижте ТУК

 

На фона на злоупотребите на кмета на града Калин Каменов (с който ГЕРБ се гордее), установени от способените органи, едва ли ще е проблем да си заплати персоналните санкции, само че нека жителите на Община Враца могат да си създадат извода за какво не престават да са измежду най- бедните общини в България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР